2 Ocak 2017 Pazartesi

İspanyolcanızı Geliştirmek için İzleyebileceğiniz İspanyolca Altyazılı 7 İspanyol Dizisi

İspanyolca öğrenirken yapılabilecek en iyi şeylerden biri İspanyol dizilerini İspanyolca altyazılı olarak izlemek (diğer diller için de aynısı geçerli). Dizi izlerken hem ülkenin kültürünü hem iletişim biçimlerini yakından tanıma fırsatı bulabilir, dile durmadan maruz kaldığınız için de öğrenme sürecinizi hızlandırabilirsiniz. Aşağıda İspanyol Devlet Televizyonunun (RTVE) yayınladığı dizilerden en popüler 7 tanesinin ilk bölümlerinin bağlantıları var. Keyifle izlemenizi diliyorum. :)

1. Isabel 


1400'lü yıllarda İspanya topraklarında birliği sağlayan ve sonrasında C. Colomb'u uzak diyarlara "keşfe" yollayan I. İsabel'in tahta çıkış sürecini anlatan ve yayınlandığı dönemde son derece popüler olan İsabel dizisinin ilk bölümü aşağıdaki linkte.

Birinci bölümün linki: https://goo.gl/YmoGeh




2. Águila Roja

İspanya'nın en ünlü dizilerinden bir tanesi. Tarihi romans. 9 sezondur devam ediyor. Karısı öldürülen bir adamın öç alma hikayesi.

Birinci bölümün linki: https://goo.gl/WmZs2Z





3. Cuéntame cómo pasó


İspanya tarihinin en uzun dizisi. 2001 yılından beri yayında. Orta sınıf bir ailenin gündelik hayatını ve önemli tarihsel olaylar yaşanırken verdikleri tepkileri anlatan, İspanyolca öğrenenler için İspanya'nın yakın tarihini öğrenmek ve kolay bir İspanyolca dinlemek için ideal bir dizi.

Birinci bölümün linki: https://goo.gl/WtvG4w


4. Centro médico


Bu yılın yeni dizilerinden. Ben henüz izlemedim ama okuduğum kadarıyla hastane ortamında geçen komik olayları anlatıyor. Medikal dile ve İspanyol sağlık sistemine aşina olmak için izlenebilir.

Birinci bölümün linki: https://goo.gl/CBmsD4


5. Amar en tiempos revueltos

"Fırtınalı Zamanlarda Aşk" şeklinde çevirebiliriz. Arkaplanda Franco'nun ilk yıllarını ve İspanyol İç Savaşını anlatan bir dizi. Yine İspanya tarihini yakından tanımak için güzel bir dizi.

Birinci bölümün linki: https://goo.gl/N7iTCd


6. Masterchef España


Türkiye'de de benzer bir formatla yayınlanan Masterchef'in İspanya versiyonu. İspanyollar yemeğe çok önem verdiklerinden ve aşçılar ülkede süperstar olduklarından çok sevilen bir program. İspanyol mutfağını tanımak için güzel bir fırsat.


Masterchef España-3 1. bölüm: https://goo.gl/hYvjqh


7. El ministerio del tiempo

"Zaman Bakanı" şeklinde çevrilebilir. İspanyol Hükümetine bağlı gizli bir kurumun zamanda yolculuktan doğabilecek sorunları (birilerinin "zamanı"  kendi çıkarlarına göre değiştirmesi gibi) çözmeye çalışan bir "zaman bakanını" konu alıyor... "Doctor Who" benzeri bir dizi :)

Birinci bölümün linki: https://goo.gl/2yGPba







4 yorum:

  1. Yazınız özenle hazırlanmış çok ayrıntılı

    YanıtlaSil
  2. Begenmenize cok sevindim.

    YanıtlaSil
  3. Gerçekten link eklemeniz hayatımı kurtardı,emeğinize sağlık :)))

    YanıtlaSil
  4. cok tesekkurler oneriler için

    YanıtlaSil